12. december – Italiensk olivenolie med citron

 

Italiensk citronolivenolie fra Oliviers & Co

Velkommen 12. december ❤️

I dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co får du vores italienske citronolie – den bedste smagsgiver i køkkenet, som de færreste vil undvære, når de først har prøvet den – så er du advaret! 😜

Vores italienske olivenolie fra Puglia er presset af friske nyhøstede oliven og solmodne hele citroner – intet andet. Brug den på alt fra salater til desserter.

Hvordan fremstilles vores olivenolie med smag?

Måske har du tænkt på, hvordan olivenolier med smag fremstilles? Og hvordan man bedst vælger en god citronolie?

Først og fremmest: Smag og duft på olivenolien. Dernæst: Læs på deklarationen. Producenter, der bruger de bedste råvarer og er stolte af deres produktion, vil gerne fortælle, både hvor olivenolien og citronen kommer fra. 

Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan kende de bedste olivenolier med smag, så har vi skrevet lidt om det her:

Olivenolie med citron, basilikum og chili – hvordan fremstilles olivenolie med smag?

 

Gode opskrifter med citronolivenolie

Citronolie smager skønt på det meste: på grøntsager, salater og frugt, på fisk og seafood og i bagværk. På supper og som glaze til kød og fjerkræ.

Eller prøv at røre lidt citronolie op i en cremet gedeost – dét er en af vores favoritter.

Opskrift: Citrussalat med mynte, granatæble, pink grapefrugt eddike og citronolie

Denne opskrift er skabt af vores søde, dygtige gastro-venner fra amaliesigrid. Den perfekte farvestrålende salat, når citrusfrugterne er i sæson om vinteren. Den passer selvfølgelig også perfekt som tilbehør til julens gode retter.

citrussalat med mynte, granatæble, pink grapefrugt og citronolie fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Opskrift: Rosa gravad laks med sauce grenade

Den skønne nordiske tradition for gravad laks får et lækkert rosa twist med denne opskrift med granatæble og rødbede. Vores granatæbleeddike og citronolie giver den dejlige fede laks et perfekt sødt og syrligt modspil.

Den smukke ret er både fin som forret, på et flot frokostbord eller en buffet.
Rosa gravad laks med sauce grenade, opskrift fra Oliviers & Co

Glædelig 12. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️

🎄

Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer.