Wok med kylling, rosenkål og honning & ingefæreddike
Så er det blevet sæson for det mindste kål af dem alle – rosenkål. Vi elsker dem! De små kålhoveder er sunde, har en skøn farve og konsistens. Og så smager de fantastisk. Her får du vores opskrift på en dejlig, varm efterårswok med kylling og rosenkål smagt til med honning & ingefæreddike.
TID: ca. 40 min.
DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.
6 kyllingebryst (eller Seitan/Tofu) skåret i mundrette stykker
200 g rosenkål skyllet/vasket
2 spsk. tahin
1 stort rødløg skåret i tern
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
1 spsk honning & ingefæreddike
1 spsk soya sauce
1 spsk sesamkerner
Olivenolie, fx La Classique
Salt og peber
DET SKAL DU GØRE
Varm lidt olivenolie i wokken og svits kyllingestykkerne på høj varme, indtil de er gyldne. Tilføj løg, hvidløg og lidt salt. Steg videre i ca. 15 min eller til kyllingen er gennemstegt.
Damp imens rosenkålen i ca. 10 min. og pluk bladene.
Glasér wokretten med soya, tahin og honning & ingefæreddike, læg låg på og steg videre ca. 5 min. ved lav varme.
Anret på tallerkener. Drys sesamkerner og rosenkålsblade over, smag til med salt/peber og servér straks.
Bon appétit!