Mozzarella med syltet citron

Mozzarella med syltet citronskal, opskrift fra Oliviers & Co

I denne opskrift er mozzarella parret med en perfekt kombination af klassiske italienske smage: italiensk olivenolie fra Puglia, syltet citron og krydderurtesalt med tomatspåner. Server som den skønneste antipasti sammen med sprøde grønne salater og godt brød. Eller brug retten som tilbehør til en middag i godt selskab.

Vidste du, at mozzarellaen har spredt ren oste-glæde i århundreder – helt tilbage til de pilgrimme, der først fik "mozza" tilbudt sammen med et stykke brød af San Lorenzo-klosterets 1100-tals-munke i den syditalienske Campania-region.

Protip! For mozzarella gælder det, at jo friskere, den er, jo bedre. Kan du få fat på frisk bøffel-mozzarella, er det ekstra luksus. Du kan også sagtens bruge den mere cremede burrata til denne opskrift. 

Antal 4 personer
Arbejdstid 45 min Tid i alt 3 timer

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Klassisk italiensk olivenolie, fx Affiorato fra Sicilien
Grøn kryddersalt
Saltede citroner – eller lav din egen syltede citronskal

Fra markedet
4-5 stk frisk mozzarella eller burrata
Friskkværnet peber

Opskrift på mozzarella med citron confit og klassisk italiensk olivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Mozzarella med syltet citron

1/2 time før servering:

Tag mozzarellaen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur, før du dræner den godt og anretter den på et fad.

Anret enten med saltet citron skåret i fine strimler eller med din egen syltede citronskal, og top med en generøs mængde italiensk olivenolie og friskkværnet peber.

Drys til sidst med krydderurtesalt og server straks med ristet brød.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på super-grønne bruschetta med squash, mozzarella og hjemmelavet pesto