Fastelavnsboller med pistaciecreme og lemoncurd

Opskrift på fastelavnsboller med pistaciecreme og lemoncurd, Oliviers & Co

Her får du vores nemme opskrift på de hjemmelavede fastelavnsboller med den lækreste 'marmoragtige' flødeskum rørt op med siciliansk pistaciecreme eller klassisk lemon curd.

Fastelavnsbollen er en dejlig tradition, og vi elsker duften af de søde, nybagte boller, der breder sig i køkkenet, og det lækre cremede fyld, der gør fastelavnsbollen til noget ganske særligt. Nyd dem i godt selskab med kaffe, the eller varm chokolade 💛 

Antal 14 fastelavnsboller
Arbejdstid 45 min Tid i alt 1 time 45 min

Ingredienser

Til fyld og topping:
1 glas lemon curd eller siciliansk pistaciecreme
1/2 L fløde 38 % 
30 g flormelis

Til boller:
1/2 L mælk
150 g smør
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
50 g gær
1 tsk kardemomme
800 g hvedemel

Fastelavnsboller, hjemmebagte med fyld af pistaciecreme og lemoncurd, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukker, når smørret er smeltet og rør rundt. Tilsæt derefter mælken, og tag så gryden af blusset med det samme.

Smuldr gæren ned i gryden, som du har taget af blusset, og rør til gæren er opløst. Det er vigtigt, at den ikke er for varm, når du kommer gæren i, så bollerne kan hæve sig luftige og flotte.

Kom grydens indhold i en stor skål (gerne røremaskine). Tilsæt vaniljesukker, salt, kardemomme og hvedemel, og rør til dejen er smidig.

Kom en smule mel på køkkenbordet ,og skrab dejen ud på bordet. Del dejen i 14 stykker, og form hvert stykke til en bolle. Fordel dem derefter på to ark bagepapir med god afstand, læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i en time. Tænd ovnen på 220 °C.

Når bollerne har hævet til ca. dobbelt størrelse: Pisk et æg i en skål, og pensl hver bolle med æggemassen.

Kom bollerne i ovnen, og bag dem i 7-10 minutter. Det er en høj temperatur, så hold godt øje med bagetiden, så bollerne ikke bliver for mørke. Bollerne tages ud, når de er færdige – de er færdigbagte, når det lyder hult, hvis man banker i bunden af bollen.

Flyt bollerne til en rist, og lad dem køle af. Lav imens cremefyldet ved at piske fløde til en luftig flødeskum. Tilsæt 5 spsk pistaciecreme eller lemon curd og rør det let sammen, så det får en flot ‘marmoreffekt’. Cremen skal være fast, men pas på den ikke bliver kornet.

Halver hver bolle, og smør underbollen med et lag pistaciecreme eller lemon curd. Kom derefter cremefyldet ovenpå og læg overbollen på.

Sigt flormelis over hver bolle med en lille sigte eller en tetang. Pynt til sidst med revet citronskal, kornblomster eller knuste pistacienødder.

God fornøjelse!