6. december – Amaretti shortbread med pistaciecreme

Amaretti shortbread med pistaciecreme fra Oliviers & Co

Velkommen 6. december ❤️

Bag dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du en dejlig italiensk julegodte, Amaretti shortbread med fyld af overdådig pistaciecreme.

Vi får vores italienske julebagværk fra det lille, legendariske bageri Virginia, der blev startet i 1860. I Italien er bageriet kendt og garant for fantastisk kvalitetsbagværk.

Amaretti er en typisk italiensk mandelsmåkage, og denne luksus-udgave er fyldt med den lækreste sicilianske pistaciecreme. Og vi kan roligt sige, at vores sicilianske pistaciecreme overrasker og glæder de fleste.

Siciliansk pistaciecreme er luksus-nøddecreme

Vores legendariske sicilianske pistaciecreme er lavet på de bedste pistacienødder, og den er en form for luksus-nutella.

De fleste kender nøddecremer lavet af hasselnødder. Pistaciecremen er også en nøddecreme, blot lavet på pistacienødder.

Forestil dig smørbar hvid chokolade med smagfulde ristede pistacienødder.

Siciliansk pistaciecreme fra Oliviers & Co

Pistacie – tips og viden om den geniale grønne nød

Pistacienødden er på mange måder en helt genial nød – og netop nu er pistacieproduktionen på verdensplan i vækst.

Den lille lysegrønne nød smager skønt, kan både bruges i det søde og det salte køkken og har ligesom andre nødder gode ernæringsmæssige kvaliteter.

Og så er det stedsegrønne pistacietræ tørketålende og ekstremt hårdfør, og det er eftertragtede egenskaber i disse år, hvor mange andre afgrøder er presset af klimaforandringerne.

Hvis du vil vide mere om pistacienødden og få inspiration til, hvordan du kan bruge pistacienødder i din daglige madlavning, har vi skrevet en lille guide om den geniale nød her:

Guide: Pistacie – tips og viden om den geniale grønne nød

Opskrift: Kakaopandekager med pistaciecreme

Noget af det bedste, vi ved, er, når I deler yndlingsopskrifter med os! Og denne opskrift på uimodståelige kakaopandekager med bær og pistaciecreme fra en af vores søde stamkunder er blevet en af vores absolutte favoritter, fx når der skal hygges i en dejlig juleferie.

Find opskriften fra madfotografen Sascha Scherg (www.schergstudios.dk), som vi har fået lov at dele, her:

Glædelig 6. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️

 🎄

Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer. Og i december har vi en dejlig adventskonkurrence, som du er meget velkommen til at deltage i, hvis du har lyst – måske du bliver én af de heldige vindere🤞🎁