2. december – klassisk sort oliventapenade
Velkommen 2. december ❤️
Bag dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du vores klassiske sorte tapenade skabt efter den traditionelle provencalske opskrift.
Tapenade i middelhavskøkkenet
Uden den lille olivenfrugt, intet middelhavskøkken. Oliven er en grundsten i de elskede køkkener rundt om Middelhavet, fx i det italienske, spanske, franske og græske køkken.
Naturligvis i form af skønne spiseoliven og olie presset af frugterne – og i form af tapenader, pestoer og spreads med knuste og pressede oliven.
Vi er mange, der for alvor har taget den gode tapenade til os. Den er nem at bruge som appetizer på brød, italienske kiks og til crudités, som fyld og smagsgiver i retter med fjerkræ og fisk, i sandwich, salat og på lune grøntsager.
Hvad er oliventapenade?
Men hvad er tapenade egentlig? Hvordan er tapenade forskellig fra pesto? Hvordan vælger man den bedste tapenade? Og hvordan kan man bruge tapenade på forskellig vis i køkkenet? Det har vi skrevet lidt om her:
Hvad er tapenade? Sådan vælger du den bedste
Gode opskrifter med oliventapenade
Oliventapenade er selvfølgelig perfekt til at smøre på brød og kiks, men tapenade er også en dejlig smagsgiver til mange retter i køkkenet.
Prøv fx at vende de lune grøntsager i lidt tapenade inden servering. Prøv også at tilsætte tapenade til tærtefyldet eller i æg en cocotte. Og har du endnu ikke prøvet at vende tapenade i din olie- og eddikedressing, så har du en fantastisk smagsoplevelse til gode!
Glædelig 2. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️
🎄
Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer. Og i december har vi en dejlig adventskonkurrence, som du er meget velkommen til at deltage i, hvis du har lyst – måske du bliver én af de heldige vindere🤞🎁