16. december – Blodappelsinolivenolie
Velkommen 16. december ❤️
Bag dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du en fin lille flaske med en spændende limited edition nyhed: siciliansk olivenolie presset med friske blodappelsiner
Både blodappelsiner og oliven vokser og trives i den vulkanske jord ved foden af Etna, inden de høstes og presses samtidig, sådan som man har gjort det i generationer på Sicilien.
Blodappelsinolien indeholder hele 45% blodappelsin, som sammen med de sicilianske olivensorter giver friskhed, frugtighed, syrlighed og siciliansk solskin til dine retter.
Genial til alt fra fisk til citrussalater, råkost, supper, sprødstegt andebryst og desserter med chokolade.
Her deler vi en opskrift med blodappelsinolie – og et tip til dejlig gløgg med olivenolie.
Opskrift: Havbars med orangesauce & kartoffelmos med taggiasca
Brug fx blodappelsinolien i denne opskrift med frisk fisk og middelhavsinspireret tilbehør. Vi tilbereder den lækre havbars og laver en skøn orangesauce med blodappelsinolivenolien. Du kan også lave opskriften med andre typer hvid fisk i sæson – spørg din fiskehandler.
Vinder-gløgg med olivenolie
I 2023 stillede vi op i DM i Gløgg sammen med kok Anders Damgaard og restaurant Oberra – og puttede for første gang mandarinolie i gløggen🍊
Og tænkt sig! Vi vandt simpelthen både dommernes og folkets jurys første plads!
Har du hyggelige gløgg-planer? Vi har en lille beskrivelse af, hvordan vi tilbereder DM-gløggen her – du kan også købe vinder-gløgg-essensen og mandarinolien (vi har kun et begrænset antal).
Hvis du selv er en eksperimenterende "gløgolog", kan det være, at du får lyst til at dryppe et par dråber blodappelsin i din gløgg... 😉
Glædelig 16. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️
Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer.


