15. december – premium figenbalsamico fra Modena

Balsamico med figen fra Modena, Oliviers & Co

Velkommen 15. december og 3. søndag i advent ❤️

I dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du en fantastisk figenbalsamico fra Modena med sirup-konsistens og himmelsk smag.

Sødmen fra denne delikate og lagrede balsamico med smag fra solmodne figner er den perfekte partner in crime til salater, ost, friske bær, på pastaretter, pizza og listen fortsætter.

Figenbalsamico fra Oliviers & Co

Hvad betyder det, at balsamicoen er fra Modena?

Hvad er balsamico lavet af? Hvad betyder det, at balsamicoen er fra Modena? Er balsamico og vineddike det samme? Hvordan vælger jeg den bedste balsamico? Og hvordan kan jeg bruge den?

Vi får ofte gode spørgsmål om balsamico, og her har vi skrevet nogle af svarene:

Hvad er balsamico? Sådan vælger du den bedste

Gode opskrifter med figenbalsamico

Brug fx figenbalsamicoen på bitre salater med valnødder, pærer, smilende æg og blåskimmelost, dampede sprøde grøntsager, grillet kød og fisk, gedeost, lagret Parmigiano Reggiano eller andre gode oste, vaniljeis og anretninger med figner.

Figenbalsamicoen parrer perfekt med en god citronolie, fx til den skønneste – og nemmeste – salatdressing. 

Bruschetta med pecorino, chutney og figenbalsamico

Bruschetta kan laves i mange skønne versioner. Her får du vores dejlige opskrift på bruschetta med pecorino, chutney og figenbalsamico, der passer perfekt til julemånedens hyggelige middage.

Find opskriften på bruschetta med pecorino, chutney og figenbalsamico her

Spaghetti carbonara med balsamico-løg

En lækker pastaret er noget af det bedste, vi ved, når vi trænger til lidt god forkælelse. Opskriften her minder om en klassisk spaghetti carbonara med et luksus-twist, og ét af de små tricks i denne ret er balsamico-løg. Du kan nemt bruge de sødmefyldte løg som et lille twist i mange retter.

Find opskriften på spaghetti carbonara med parmesan- og trøffelsauce – og balsamico-løg her

Spaghetti carbonara med parmesan og trøffelsauce og Affiorato olivenolie, opskrift fra Oliviers & Co

Grøn citronolivenolie cheesecake med figenbalsamico

Hvis du elsker cheesecake, må du ikke snyde dig selv for denne geniale opskrift fra vores yndlings-dessertkok Marie Havnø Frank. Den er intet mindre end et kæmpe-hit, hver gang vi serverer den!

Find opskriften på grøn citronolivenolie cheesecake med figenbalsamico her

Opskrifter til jul og nytår fra amaliesigrid

I dagens låge får du endnu en ny fantastisk opskrift udviklet af den dygtige amaliesigrid specielt til os – denne gang en utrolig lækker citrussalat, som vil passe perfekt til julemenuen, en fin julefrokost eller til nytår.

Opskriften er én af de spændende opskrifter, som du løbende får i december fra vores gastro-venner, Amalie og Jakob, der står bag det inspirerende mad-univers amaliesigrid

Ny opskrift fra amaliesigrid: citrussalat til julebordet

Den friske salat med syrligt-søde citrusfrugter, granatæble, frisk chili, knasende saltede mandler og mynte er den perfekte tilføjelse til julebordet.

Find opskriften på amaliesigrids citrussalat her

Glædelig 15. december og 3. søndag i advent fra alle os i Oliviers & Co ❤️

🎄

Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer. Og i december har vi en dejlig adventskonkurrence, som du er meget velkommen til at deltage i, hvis du har lyst – måske du bliver én af de heldige vindere🤞🎁