Torben Bang x Oliviers & Co: Limited edition flødeboller

Du kender måske chefkonditor og forfatter Torben Bang (Bang Patisserie) fra bagebøgerne ’Cakenhagen’ og ’Slotskager’ eller fra hans fabelagtige kageborde i Tivoli og Pomle Nakke på Falster, hvor han huserer nu. Torben er en ægte råvarenørd, præcis ligesom os. Og så er han en rigtig god madven af vores lille olivenolie-hus på Gammel Kongevej. Og når madsnuder mødes, opstår der ofte nye idéer.

FLØDEBOLLER MED EDDIKE - KAN MAN DET?

En af vores første snakke med Torben handlede om flødeboller, for vi havde smagt Torbens flødebolle-kreationer, og kunne ikke få dem ud af hovedet. Hvad om man piskede vores franske condiment eddiker ind i flødebolle-skummet? Det måtte afprøves!

Eddikerne er udviklet for os i Oliviers & Co af den vanvittigt dygtige Maître Vinaigrier, Frédéric Chaix, som også er råvarenørd ud over alle grænser. Først var det bare en lidt skør idé, men da vi smagte den første flødebolle, var vi ikke i tvivl: dem måtte vi dele med jer. Og sådan opstod vores limited edition flødeboller.
juleflødeboller oliviers og co eddike kanelblomst appelsin


ÅRSTIDENS FLØDEBOLLE – DET SKAL VÆRE KALORIERNE VÆRD

Vores limited edition flødebollekoncept er en årstidsflødebolle, frisklavet og kun med de absolut bedste råvarer. For Torben arbejder altid ud fra filosofien: "det skal være kalorierne værd!"

Bunden af flødebollerne er lavet af hjemmelavet kransekage, og det er de bedste bunde, som vi nogensinde har smagt (ingen jantelov her). Torben Bang udvikler hver årstidsflødebolle med udgangspunkt i en af vores franske eddiker i kombination med råvarer, der passer til årstiden.

Tidligere har vi haft forårsflødebollen med vores populære mangoeddike pisket i skummet med mørk chokolade drysset med kandiserede franske violer. Og sommerflødebollen med geraniumeddike og mørk chokolade toppet med tørrede rabarber. Og juleflødebollen med appelsin og kanelblomsteddike, smukt pyntet som snemænd og snehvide juletræer. 

Flødebolle-kreativiteten er helt i top, og Torbens flødeboller er både smukke, smager fantastisk og er helt perfekte til hjemmeforkælelse.

Flødebollerne kan bestilles, hvis du er heldig, at der er flere tilbage. Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du gerne vil holdes opdateret om vores spændende gastro-samarbejder, der løbende opstår med gode gastro-venner.
juleeddike oliviers og co flødeboller torben bang juleflødebolle
Har du endnu ikke stiftet bekendskab med vores lækre smagfulde franske eddiker, undrer du dig måske over, at eddike og det søde køkken går godt i spænd. Men faktisk er eddike med søde pressede frugter fx blevet brugt som sirup i drikkevand helt tilbage til babylonernes og romernes tid. Vil du gerne vide mere om eddike, de forskellige typer og hvordan du kan bruge dem i din egen madlavning, kan du læse mere her: Hvad er eddike? Kend den uundværlige smagsgiver.