OLIVIERS & CO PÅ MADLAND

Mad påvirker alt omkring os og er forbundet til alt fra følelser til basale funktioner af små bitte celler i vores kroppe. Produktionen af mad påvirker vores verden og hverdag på mange planer – økonomisk, miljømæssigt og socialt. Mad er en essentiel del af vores eksistentielle grundlag. Vi elsker at tale om mad, arbejde med mad og spise god mad. Og derfor har vi selvfølgelig valgt at engagere os i Madland.  

Madland er en ny madpolitisk gentænksfestival, der finder sted fra d. 26. august t.o.m. d. 25. september. Der vil være en masse spændende events i løbet af måneden, og vi har blandt andet to særlige Madland olivenoliesmagninger og samtalesaloner på festivalprogrammet. 

Olivenoliehøst til nogle af verdens bedste olivenolier

I Danmark har olivenolien stået på køkkenbordene i mange år efterhånden, men det er sjældent, at vi taler om kvalitet og om sporbarhed. Det er de færreste, der lægger mærke til detaljerne på den olivenolie, der kommer i indkøbskurven. Hvor kommer den fra? Hvilke olivensorter er den presset af? Hvornår er den høstet og presset?

Fuldstændig som der er store kvalitetsforskelle i eksempelvis vinens verden, er der også en verden til forskel, når vi taler om olivenolie. Og en del af vores mission er at sætte madsamtalen om olivenolie på Danmarkskortet. Vi vil inspirere og åbne olivenoliens fantastiske univers op. For olivenolie er en helt fantastisk råvare, som fortjener opmærksomhed og kærlighed. 

Olivenhøst til olivenolie med sporbarhed

Den bedste måde at forstå kvalitets- og smagsforskelle blandt forskellige olivenolier er at smage på dem. Derfor er vores bidrag til Madland to olivenoliesmagninger, som vi afholder d. 27. august og d. 17. september – begge i butikken på Gammel Kongevej 85. Du kan finde billetter til smagningerne her.

På vores Madland olivenoliesmagninger skal vi smage på forskellige olivenolier – fra de helt milde, der passer til lette salater, fisk og desserter, fx en god vaniljeis – til de græsagtige og intense olivenolier, der er perfekte til fx bruschetta, ansjoser og pastaretter. Vi skal også dufte og smage på olivenolier med defekter. Vi skal tale om produktion, diversitet og udfordinger i en branche præget af svindel i mange lande. Det bliver nørdet, velsmagende og hyggeligt. Og vi slutter smagningerne af med en lille overraskelse fra en af vores gode madvenner, nemlig Østerbergs Is

Olivenolie fra Oliviers & Co med fokus på kvalitet og sporbarhed

 Læs mere om hvordan du vælger den bedste olivenolie i vores guide til ekstra jomfru olivenolie her