BÆREDYGTIG ØKO CHOKOLADE FRA DANSKE MELLOW COPENHAGEN

I foråret kom kemi-ingenøren Jacob ind ad døren på Gammel Kongevej. Han blæste os bagover med noget af det bedste økologiske chokolade, som vi nogensinde har smagt, og vi var ikke i tvivl. Mellow Copenhagen skulle på hylden, og vi er pavestolte over at kunne sige, at vi var nogle af de første til at pushe den gode bæredygtige chokolade, der bliver produceret lokalt her på Frederiksberg af unge ildsjæle.

Find vores udvalg af Mellow chokolade her

Vi bad Jacob om at fortælle Mellow Copenhagens fine historie og visioner, og den får I her:

"Efter flere års kemiingeniør-studie og fordybelse i kemisk teori, biologisk fermentering og industrielle processer i store ståltanke, havde jeg brug for en pause. Vi købte de første og bedste flybilletter til Panama for at besøge familien på den anden side af Atlanterhavet. Ret spontant i løbet af ferien endte vi på en tur, der førte os midt ud i junglen hos nogle lokale kakaobønder. De viste os, hvordan de lavede chokolade fra bunden. Uden at tøve købte vi en lille sæk med 5kg tørrede kakaobønner med hjem til Danmark og begyndte at eksperimentere med at trylle rå kakaobønner til chokolade.

Sidenhen er der blevet læst mange bøger, videnskabelige artikler og alt derimellem for at lære mere om, hvordan man laver god bean-to-bar chokolade – og mange kilo kakaobønner er blevet sorteret, ristet, kværnet, winnowed, malet, tempereret og smagt, før vi til sidst kastede os ud i Mellow Copenhagen.

Mellow chokolade økologisk kakaobønner

Ud fra den tillærte viden, besluttede vi os for at lave vores egen chokolade ud fra tre grundprincipper; vi ville lave noget af verdens bedste chokolade (når vi siger ”noget af” så er det nok vores danske tilbageholdenhed der trækker i os), vi ville lægge vægt på naturlig sundhed, og til sidst skulle det hele foregå bæredygtigt hele vejen fra kakaobønderne til den færdige økologiske chokoladebar var klar til at nydes!

GOD CHOKOLADE

Der findes mange forskellige slags god chokolade, og vi ville aldrig påstå at en plade supermarkedschokolade med hasselnødder smagte dårligt. Det er bare et helt andet produkt, end det vi producerer.

Der har i mange år været tradition for at lave chokolade, hvor bønnerne bliver overristet, fyldt med masser af raffineret sukker, kakaosmør, soja lechitin, vaniljeekstrakt og masser af andre ting for helt at skjule smagen af noget, der engang var kakaobønner. For ikke at nævne den manglende sporbarhed af kakaobønnerne.

Mellow chokolade indeholder kun to ingredienser: økologiske kakaobønner fra nogle af de bedste kakaofarmere og uraffineret økologisk kokossukker. Vi lysrister bønnerne ved en optimeret risteprofil og udvikler resten af processen, så de fine naturlige smage i kakaobønnerne fremhæves.

SUND CHOKOLADE

Kakaobønner bliver efterhånden betragtet som en superfood grundet deres høje indhold af mineraler, vitaminer og ikke mindst antioxidanter. Især her udnytter vi vores kemiske baggrund til at lade videnskab og naturlige sunde råvarer udmønte sig i færdige chokoladebarer, der har bevaret et højt indhold at de sunde stoffer. Vi søder chokoladen med uraffineret økologisk kokossukker fra kokosblomsten, som har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Nogle gange tilsætter vi en ekstra ingrediens eksempelvis tang eller citrusfrugter – alle ingredienser er økologiske og veganske. For Oliviers & Co laver vi en special edition med olivenolie!

Mellow chokolade høj på antioxidanter oliviers og co

BÆREDYGTIG CHOKOLADE

Kakaobranchen har i mange år været ramt af børnearbejde og urimelige forhold for kakaobønder. Det ønsker vi at ændre på. Derfor er det vigtigt for os, at alle vores kakaobønner produceres af gode mennesker, der sikrer sig, at folk omkring produktionen bliver behandlet og betalt ordentligt for deres gode arbejde. Dette gøres bedst ved at vide, præcis hvem man arbejder sammen med, og så sikre sig, at de går lige så meget op i deres produkt, som vi selv gør.

Vores kakaobønner er fra nogle af verdens bedste kakaofarme i verden. De er dyrket økologisk og kommer fra sjældne kakaovarianter, som støtter biodiversiteten indenfor kakaotræerne, der på nuværende tidspunkt er en af verdens mest truede sorter. Vi går ind for plastikfri emballage og pakker vores barer ind i håndlavet papir fra Sydøstasien. Papiret er lavet af bæredygtige ressourcer og er bionedbrydeligt.

Mellow chokolade oliviers og co bæredygtig økologisk chokolade

Vi håber, I vil synes godt om vores chokolade.

Kærlig hilsen,

Mellow Copenhagen"

Find vores udvalg af Mellow chokolade her – også den særlige Oliviers & Co chokolade med olivenolie, der kun kan købes hos Oliviers & Co 😊

Følg mellowcopenhagen på Instagram og læs mere her www.mellowcopenhagen.com/