3. december – Fransk frugtgelé med figen

Velkommen 3. december ❤️
I dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du en nyhed: fransk frugtgelé med figen – en skøn, sød forkælelse fra Provence. Frugtgelén er skabt med hele 51 % frugt efter traditionelle opskrifter.
I Oliviers & Co har vi nogle af de bedste og mest vanedannende søde sager, alle nøje udvalgt for deres kompromisløse kvalitet og fantastiske smag. Til jul får vi altid spændende søde nyheder, så du kan kan servere autentiske julegodter fra Middelhavskøkkenet.
Kender du traditionen med de 13 provencalske desserter? Mens du nyder et sødt øjeblik kan du læse lidt om den her.

13 provencalske desserter
I Danmark er vi mange, der elsker hjemmebagte småkager til jul. I Provence ville julen ikke være jul uden magien ved de 13 desserter. Traditionen har sin oprindelse i den katolske religion og lokal folklore: de tretten desserter repræsenterer Jesus og de tolv apostle ved den sidste nadver. Og så symboliserer den hyggelige og generøse tradition glæden ved at dele og samles om et overdådigt og smukt julebord.
Der er ikke faste traditioner for, hvilke tretten desserter man vælger. I stedet skaber hver familie sin egen servering af desserter efter smag og historie. Men ofte indgår frisk frugt som figner, vindruer og mandariner, tørret frugt, fx rosiner og abrikoser, nødder, hvid og mørk nougat, chokolade, de små konfektkager calissons fra Aix-en-Provence og frugtgelé.

Skab din egen servering af desserter
Måske vil du selv skabe en servering med 13 desserter til jul? Vælg gerne forskellige teksturer og smagsvarianter, arranger frisk frugt og godter på smukke fade og pynt fx med grene og kogler.
Opskrift: Vaniljesmåkager med figen & melon marmeladefyld
Skal en af dine 13 desserter være hjemmebagt? Her får du opskriften på de fineste vaniljesmåkager med figen & melon marmeladefyld, der vil pynte på ethvert juledessertbord.
Glædelig 3. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️
🎄
Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer.
