Årets luksus gourmet julekalender
Cioccolato di Modica er knasende som praliné, men er lavet helt uden nødder. Chokoladen tilberedes efter en gammel siciliansk opskrift og metode fra Ragusa-regionen med rødder helt tilbage til aztekerne. Kakaobønnerne knuses og ristes ved lav varme sammen med sukker til den helt rette cremede og let knasende konsistens opnås.
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Cioccolato di Modica passer til alle søde øjeblikke, fx på ristet brød, pandekager, vafler og kiks. Den intense og rene chokoladeoplevelse gør også chokoladecremen ideel at bruge til desserter og som fyld i lækkert bagværk 🍮
Her får I vores ekstravagante opskrift på den lækreste choko-appelsin julekage, der har fyld af Cioccolato di Modica – et godt bud på en gæste-dessert i juledagene til dem, du holder særligt meget af. Husk at opskriften skal startes dagen inden – den er det hele værd!
Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul 🎄❤️
TORSDAG D. 23. DECEMBER

Vores trøffelolier har en intens, ægte og delikat smag, der helt sikkert vil imponere alle trøffelelskere. I vores kuraterede udvalg af de bedste trøffelprodukter har vi både én med sorte og med hvide trøfler.
Her får du vores opskrift på cremet blomkålssuppe med skalotteløg, balsamico og trøffelolie – en absolut klassiker i vores vinterkøkken, der egner sig perfekt til et lille luksuriøst trøffel-tvist.
Glædelig 23. december!
Premium Balsamico laves på Trebbiano-druer, hvor mosten langsomt er kogt ind ved svag varme. Derefter har den lagret på fade af flere forskellige ædle træsorter. Mellem hvert fad er balsamicoen blevet reduceret for at opnå den perfekte sirup-agtige konsistens og den intense smag med en ideel balance mellem det syrlige og det søde 🍇
👩🏻🍳 👨🏻🍳 God balsamico er en klassisk og uundværlig ingrediens for alle med hang til Middelhavets køkken. Brug den på grillede asparges, dampede sprøde grøntsager, grillet kød, lagret Parmigiano Reggiano eller andre gode oste, vaniljeis og modne søde jordbær.
Eller prøv den i vores lækre opskrift på kammuslinger på pastinakpure – en skøn luksusret, der er fin som gæste-middag.
Glædelig 22. december!

Bergamotter er en dejlig lille citrusfrugt, som de fleste kun kender fra Earl Grey-the og Althea-bolcher. Men har man først fået øjnene op for den lille citrusfrugt, bliver man nemt helt vild den eksotiske og spændende smag 🍋🍊
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Bergamotteolien er skøn til tabbouleh, over avokado, salater med bælgfrugter, dampede eller grillede grøntsager, pasta, og fisk. Og så er den fabelagtig til fromage, desserter, is, til marmelade og over bananer, æble og andre frugter – kort sagt den bedste genvej til de vildeste desserter!
Prøv den fx i vores opskrift på cremet vaniljeis – alle vores citrus-olivenolier er super lækre på is, men bergamotteolien er noget helt særligt og spændende.
Glædelig 21. december!

👩🏻🍳 👨🏻🍳 Pink grapefrugteddiken er perfekt til salatdressinger og vinaigretter i kombination med grønne græsagtige olivenolier eller smagsolier med grøn citron, eller mandarin. Vi elsker især at bruge eddiken til kålsalater, fx med appelsin og mandler.
Udover salater er eddiken lækker i wok, som marinade eller glace til kylling, fisk eller skaldyr, på sprøde dampede grøntsager, avocado, i desserter – og drinks!
Prøv fx eddiken i vores opskrift på Poké bowl med laks, avokado, quinoa og grape
Eller i den festlige drink pink grape switchel
Glædelig 20. december!
Navnet kommer fra chokoladetrøflens traditionelle udseende – rund og overtrukket med kakao – der minder om den dyrebare og underjordiske trøffel-svamp. Men faktisk bliver de italienske chokoladetrøfler – i modsætning til den tradtionelle runde form – nænsomt formgivet i en slags konditortylle, der bedst bevarer nøddernes let porøse konsistens. Har du ikke allerede læst historien om de italienske chokoladetrøfler, kan du læse den her

De skønne Virginia Amaretti kager bages stadig efter den traditionelle opskrift i det legendariske Virginia bageri i Sasselo i Ligurien – den nøjagtige opskrift har bager-familien holdt hemmelig siden 1860!
Læs den søde historie om Amaretti her
De er perfekte som små søde øjeblikke hele dagen og allerbedst med en god kop kaffe på siden.
Vi håber, du nyder et lille sødt og italiensk øjeblik 🍬 ☕️ 🇮🇹
Glædelig 17. december!
Som alle vores olivenolier med smag produceres timianolien af 100% naturlige ingredienser – kun oliven og timian og ingen tilsatte aromaer eller æteriske olier.
Smagsolier er en fantastisk måde at have smagen af friske urter og frugter til rådighed i køkkenet året rundt.
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Timianolien er perfekt til ovnbagte kartofler og rodfrugter, grøntsager, grillet kød, fisk og skaldyr,og i supper, over pizza og til pasta.
Vi elsker at blande timianolien op i gedeost 🐐 🌿
Glædelig 16. december!
Brug fx kryddersaltet i vores opskrift på fyldt perlehøne á la France – en fransk klassiker, perfekt til en festlig middag!
TIRSDAG D. 14. DECEMBER
Alle vores olivenolier med smag produceres af 100% naturlige ingredienser. Italienske oliven af højeste kvalitet presses med friske frugter, urter, løg eller chili. Ingen tilsatte aromaer eller æteriske olier.
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Mandarinolien er god til salater, grillede grøntsager og marinade til gris eller fisk. Helt sublim på banan, æble og andre frugter og kan også bruges til mange desserter - især med chokolade eller vaniljeis.
Vi bruger den ofte til morgenmad på græsk yoghurt sammen med granola, frisk frugt og lidt honning.
Glædelig 14. december!
Har du endnu ikke prøvet en af vores eddiker med frugt, bliver du måske overrasket over velsmagen. Granatæbleeddike kan både bruges i det grønne, salte og det søde køkken – og kan sågar bruges som sirup i danskvand og i drinks.
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Brug granatæbleeddiken i quinoasalat med feta og grantæbler, som glaze til hvidt kød, skaldyr eller hvid fisk. Og til gedeost eller som et sidste touch til is og desserter. Eller prøv at marinere en smuk rosa laks – få opskriften rosa gravad laks med sauce grenade her
Glædelig 13. december!

👩🏻🍳 👨🏻🍳 Brug den til morgenbordet, ostebordet, pandekager, vafler eller i din cheesecake. Du kan også bruge den som chutney til fugl eller gris.
Og så er den, ligesom alle vores søde marmelader og spreads, genial at bruge i bagværk. Det høje frugtindhold giver nemlig ikke blot en fantastisk smag, men også en god fast konsistens, der gør dem ideelle som fyld.
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Her får du vores skønne opskrift på de fineste vaniljesmåkager med figen-melonmarmelade-fyld. Småkagedejen får selvfølgelig også et 'skud' lækker olivenolie, der giver dejen ekstra smidighed og småkagerne fine smagsnoter og sprødhed. Brug den også som god grundopskrift til andre småkager 🍪
Glædelig 11. december!
FREDAG D. 10. DECEMBER
👩🏻🍳 👨🏻🍳 Den fantastiske basilikumolivenolie kan bruges året rundt til alt fra salater til desserter. Brug den fx på bruschetta med modne tomater og frisk mozzarella, pastaretter med grøntsager, fisk eller kylling, pizza og solmodne jordbær med balsamico.
En af vores favoritter er den klassiske Caprese salat med mozzarella – så simpelt og så velsmagende! Her får du vores nemme opskrift
Glædelig 10. december!

👩🏻🍳 👨🏻🍳 Lækker som spread på brød eller crostini og som dip til grøntsagsstænger. Perfekt til tapas, antipasti, i pasta, risotto, quiche eller pizza. Også skøn til fisk og kød. Prøv den fx i vores opskrift på laks en papilotte
Glædelig 9. december!
A Capela Dos Olivais-olivenolien er frisk, balanceret og krydret med noter af grønne æbler og med en let peberagtig finish.👩🏻🍳 👨🏻🍳 Brug den som eksklusiv finish, fx til dine blandede salater, kalv med figner, grillet havbras eller på friskost. Eller dyp det gode brød i en lille skål olivenolien og lidt havsalt.
Alle vores ekstra jomfru olivenolier er estate olivenolier med 100% sporbarhed. Producenterne skal leve op til vores strenge kvalitetskrav, og olivenolierne er presset senest 24 timer efter høst. Det er kun de bedste ekstra jomfru olivenolier, der kommer med i vores årlige udvalg. Grand Cru olivenolierne får vi i begrænset antal, da vi kun køber den bedste del af høsten fra verdens bedste producenter på tværs af Middelhavsregionen.
Har du spørgsmål om olivenolie? Oliviers & Co har 25 års erfaring med at udvælge nogle af verdens bedste olivenolier. Du er altid velkommen til at spørge os om olivenolie – vi elsker at dele vores passion.
Læs også vores Ekstra jomfru olivenolie guide – sådan vælger du den bedste olivenolie her

Du skal bruge:
4 spsk god ekstra jomfru olivenolie
2 spsk vineddike
2 tsk Dijon sennep
1 spsk honning
Flagesalt og evt friskkværnet peber
Kom honning, sennep, eddike og olivenolie i en skål og rør let rundt. Smag til med flagesalt og evt. friskkværnet peber.
Hæld din hjemmelavede vinaigrette på din grønne salat, og voila 🍽
Lidt, men godt 😊 I dag skal du prøve en ægte klassiker fra Italiens små hyggelige kaffehjørner. Den bittersøde Amaretti mandelkage, der minder lige om makroner – sprøde og luftige udenpå og med dejligt bid i midten.
Vi nyder dem med en dejlig kop espresso eller cappuccino. Eller bare en kop kaffe eller the 😌
Rigtig glædelig 3. december.
TORSDAG D. 2. DECEMBER
WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS 🍋❤️🍽 Vores populære citronolier er lavet med kærlighed i Syditalien, presset af de bedste oliven og friske citroner (her er ingen tilsat aroma). Den økologiske grønne citronolie, der gemmer sig i gourmetjulekalenderen d. 2. december, passer til alt med kål, skønne salater, på pastaretter, til fisk og skaldyr og til frisk gedeost – og vi bruger den faktisk også selv i smoothies og på græsk yoghurt med frisk frugt og granola om morgenen👩🏻🍳👨🏻🍳 Her får du vores opskrift på crostini med frisk gedeost, grøn citronolie og pærer – du finder den her www.oliviersogco.dk
ONSDAG D. 1. DECEMBER
OVERRASKELSE 1 ❤️🍫🇮🇹 I gourmet julekalenderen gemmer sig i dag en lækker chokoladetrøffel fra Piemonte – nærmere bestemt fra Antica Torroneria Piemontese. Her har familien Sebaste lavet chokolader og nougat siden 1885, og vi elsker deres chokoladetrøfler, der er blevet en del af juletraditionen i Oliviers & Co ✨ Denne version er med lækker chokolade og karameliserede hasselnødder, selvfølgelig Regina Nocciola, der er de bedste hasselnødder fra Piemonte. Nydes bedst med en kop varmt og fødderne oppe ✨ Glædelig første december ❤️
Få historien om, hvordan kombinationen af de overlegne Piemonte-hasselnødder, opfindelsen af chokoladetrøflen og den dedikerede italienske konditor-familie skabte den helt særlige italienske chokoladetrøffel i vores blogindlæg her