Verdens bedste olivenolier – 5 NYIOOC 2022 guldmedaljer til Oliviers & Co

Olivenolie-update: Alle 5 guldvindere fra 2022 er udsolgt for længst, og vi har fået helt ny høst i mellemtiden.

De friske olivenolier er blandt verdens bedste, så skal du have en olivenolie i guldvinder-kvalitet, kan du gå på opdagelse i vores Grand Cru olivenolier her

Vi stiller selvfølgelig også et udvalg af vores olivenolier op i NYIOOC 2023, og vi glæder os til at fortælle jer resultatet i maj! 

🌿

1244 forskellige olivenolier fra verdens bedste olivenolieproducenter i 28 forskellige lande. Så mange olivenolier blev vurderet i årets største olivenolie-konkurrence, New York International Olive Oil Competition (NYIOOC), der afholdes af det anerkendte Olive Oil Times hvert år i maj.

Fra Oliviers & Co stillede vi 5 af vores Grand Cru olivenolier op i konkurrencen, og vi er super stolte over at have vundet hele 5 guldmedaljer.

5 guldmedaljer til olivenolie fra Oliviers & Co i NYIOOC 2022

For ambitiøse og passionerede olivenolieproducenter er den prestigefyldte konkurrence en værdifuld målestok og den ultimative efterprøvning af kvaliteten af årets olivenolie. Olivenolierne vurderes nemlig ved blindsmagning af et anerkendt panel af 21 førende professionelle olivenoliesmagere, der vurderer olivenolierne efter en stram, teknisk protokol. De opstillede olivenolier vurderes individuelt og kan tildeles guld eller sølv, hvis smagspanelet afgør, at de lever op til de strengeste kvalitetskrav.

Resultaterne præsenteres i The Official Guide to the World's Best Olive Oils. I olivenoliens verden er det en kæmpe ære for producenterne at modtage en pris for årets høst, og resultatet af konkurrencen bliver set som en af de bedste guides til at finde ekstra jomfru olivenolie af absolut højeste kvalitet i verdensklasse.

Du kan læse mere om guldvinderne nedenfor. Skulle du få lyst til at bestille din helt egen guldvinder, så vent ikke for længe. Vores olivenolier er 100% sporbare estate olivenolier, så der er kun det antal liter, der nu engang er produceret af årets høst 🌿

1. MONVA – GULD FOR 4. ÅR I TRÆK

ANDALUSISK GULD PÅ 100% PICUAL AF LUIS MONTABES

Monva guldvindende ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

Vi har sammen med producenten Luis Montabes vundet guld i New York med netop Monva i de seneste 4 år i træk – en helt enestående præstation. Olivenolien bliver presset senest 12 timer efter høst ved en temperatur under 20°C for at opnå en fantastisk aromatiske profil.

Monva olivenolien er presset af 100% Picual oliven i begyndelsen af efteråret i smukke Andalusien. Den intense og græsagtige olivenolie har noter af friske urter, pistacie, mandler og tomatblade. Det sunde polyfenol-tal er højt, og olivenolien har en fin peberagtig fornemmelse. Det er uden tvivl en af verdens bedste olivenolier på 100% Picual, der da også hvert år hurtigt går udsolgt.

Se bedømmelsen af Monva fra NYIOOC her

Bestil Monva ekstra jomfru olivenolien her

2. FRANTOIO

KLASSISK TOSCANSK MONOCULTIVAR AF SABINO LEONE

Frantoio guldvindende ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

I denne limited edition olivenolie får de skønne Frantoio-oliven lov at shine for sig selv med den arketypiske duft og smag af nyslået græs, friske æbler og artiskok. Olivenolien udmærker sig særligt ved sin friskhed og intensitet i munden.

Olivensorten Frantoio kommer oprindeligt fra det centrale Italien, og navnet Frantoio betyder oliemølle på italiensk. Sabino Leone Estate, der ligger i Puglia, drives af Nino Leone og hans far Sabino, der har vundet talrige guldmedaljer for deres olivenolier.

Årets guldmedalje er en fantastisk anerkendelse af denne exceptionelle olivenolie fra vores nye Monocultivar kollektion.

Se bedømmelsen af Frantoio fra NYIOOC her

Bestil Frantoio ekstra jomfru olivenolien her

3. HOJIBLANCA

KLASSISK SPANSK MONOCULTIVAR AF FINCA LA TORRE

Hojiblanca guldvindende ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

Finca La Torre med Victor Pérez i spidsen er en nærmest mytisk olivenolieproducent i Spanien. Gården ligger i Fuente de Piedra naturreservatet nord for Malaga, og Finca La Torre er en pioner inden for biodynamisk produktion af ekstraordinær ekstra jomfru olivenolie. De smukke oliventræer bliver gødet med knust olivenmasse og gødning fra nabogårdene, mens den biodynamiske kalender følges i hele produktionen. 

Finca La Torre producerer nogle af de mest prisvindende spanske olier i verden, og denne guldvindende særudgave fra Oliviers & Co's nye Monocultivar kollektion findes der kun 1.000 flasker af på verdensplan. Så det er med at slå til, når muligheden er der!

Se bedømmelsen af Hojiblanca fra NYIOOC her

Bestil Hojiblanca ekstra jomfru olivenolien her

4. AZIENDA AGRICOLA PERSIANI

ØKOLOGISK ITALIENSK BLEND AF HELVIA TONI PERSIANI

Persiani guldvindende ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

Producenten Helvia Toni Persianis gård ligger i bakkerne ved den smukke by Atri. Her, mellem Adriaterhavet og det imponerende Gran Sasso-massiv, er oliventræer blevet dyrket i århundreder.

Helvia er dedikeret til at producere enestående økologisk olivenolie med den største respekt for landskabet og miljøet – og med denne olivenolie får du den ypperste italienske, økologiske blend på tallerkenen.

Se bedømmelsen af Persiani fra NYIOOC her

Bestil Persiani ekstra jomfru olivenolien her

5. DIEVOLE

KLASSISK TOSCANSK BLEND AF MATTEO GIUSTI

Dievole guldvindende ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

De kan bare noget helt særligt i Toscana, når det gælder olivenolie. Denne vidunderlige olivenolie stammer fra hjertet af de smukke florentinske bølgende landskaber nær Siena, hvor nogle af de bedste vine fra Italien også produceres.

Kombinationen af ægte toscansk knowhow, årets rigelige regn og en optimal timing af presningen, da olivenfrugterne var perfekt modne, har resulteret i årets guldvinder: en afbalanceret, duftende og gylden olivenolie med et højt indhold af polyfenoler. Klassisk italiensk smag af exceptionel høj kvalitet.

Se bedømmelsen af Dievole fra NYIOOC her

Bestil Dievole ekstra jomfru olivenolien her

5 guldvindende ekstra jomfru olivenolier fra Oliviers & Co