Sund salat med Beluga-linser og grønne bønner
Vi elsker en delikat og sund salat, der er nem at lave. Den her opskrift er med linser, smilende æg og bønner, der indeholder masser af protein, vitaminer og velsmag.
Vi anbefaler, at du laver den med de lækre og flotte Beluga-linser, opkaldt efter den berømmede kaviar. Beluga-linserne har en elegant, subtil smag og holder en skøn form og konsistens efter tilberedning. Salaten kan både være tilbehør eller et måltid i sig selv, evt. med et stykke ristet brød ved siden af.
Antal
4 personer
|
Arbejdstid
30 min
|
Tid i alt
30 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Ekstra jomfru olivenolie, fx en af vores klassiske olivenolier
Balsamico, fx økologisk lagret balsamico
1 tsk honning
Fra markedet
2,5 dl Beluga-linser
200 g friske grønne bønner (eller fra frost, når de ikke er i sæson)
2 æbler
4 æg
6 kviste frisk estragon (du kan sagtens bruge andre krydderurter)
½ fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
7 spsk hasselnødder
1 skalotteløg
Salt og peber
Sådan gør du
Kom linserne i kogende vand (uden salt) til de er kogte og faste (ca 18-20 minutter).
Mens linserne koger, røres en vinaigrette: Kom det finthakkede hvidløg, 2 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico i en skål. Tilsæt sennep, honning, salt og peber og rør sammen med en træske.
Pil skalotteløget og hak det fint.
Når linserne er klar, hældes vandet fra, og linserne blandes med det finthakkede skalotteløg og vinaigretten direkte i gryden.
Kog æggene i 8 minutter. Husk at stille et ur. Blancher imens bønnerne i 2 min, og sauter dem herefter i cirka 4 min. på en pande med god olivenolie over medium varme.
Tag æggene fra, og hæld straks koldt vand over for at stoppe kogningen. Pil derefter æggene, og skær dem i halve.
Rist finthakket estragon og grofthakkede hasselnødder let sammen i en tør gryde ca. 2 min.
Skyl og skær æblerne i både.
Anret den lune linsesalat med bønner, blødkogte æg, æblestykker og hasselnødder/estragon. Top med godt med olivenolie, balsamico og salt/peber.
Bon appétit 🌿