Æg en cocotte med grøn tapenade, tomat og piment d'espelette

Der er ikke noget bedre end at starte dagen i ro og mag med lækker morgenmad. Vi elsker vores små ritualer om morgenen med god kaffe, skøn morgenmad og dagens avis.

Vores gode madven, konditor Torben Bang, har inspireret os med denne dejlige lille morgenanretning, der simpelthen er verdens nemmeste og lækreste opskrift på den klassiske æg en cocotte – lidt som et spejlæg der ovnbages i en lille fladbundet skål eller pande. Den er vi selvfølgelig nødt til at dele med jer!

Protip 👨🏻‍🍳  Hvis der skal mere til, kan spejlægget serveres som en Croque Madame, dvs på en dejlig toast af grillet brød med smeltet ost, evt. god skinke og god olivenolie, som kan laves i ovnen samtidig med ægget. Voilà 😋 

Antal 2 personer
Arbejdstid 10 min Tid i alt 20 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
2 spsk tapenade, fx tapenade med grønne oliven og pistacienødder
1/2 tsk piment d'espelette
2 tsk olivenolie, fx vores græske hverdagsolivenolie

Fra markedet
2 æg
1 håndfuld spinatblade, skyllede
4 små tomater, fx datterino eller san marzano, vaskede og skåret i halve
Flagesalt og friskkværnet peber

Spejlæg med grøn tapenade, tomat og piment d'espelette 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom lidt olivenolie i to små ildfaste fade eller små ovnklare pander og fordel så spinat, tomater og tapenade i hver.

Slå et æg ud i hver og kom begge fade i ovnen i 8-10 min. Ovne er lidt forskellige – så hold godt øje med, at æggeblommen får den ønskede farve/konsistens.

Når æggene er som ønsket, tager du dem ud af ovnen. Top med en smule olivenolie og drys med piment d'espelette, lidt knust flagesalt og friskkværnet peber. Top evt også anretningen med spiselige blomster fra haven eller friske krydderurter. Anretningen på billedet er pyntet med morgenfruer fra haven 😊

Serveres straks. Bon appétite!

🌿  🌿  🌿

Vild med piment d'espelette? Prøv også vores opskrift på reje og avokado ceviche med piment d'espelette

Vil du vide mere om, hvad der gør piment d'espelette til noget helt særligt? Læs historien om Piment d'Espelette – smagen af det franske Baskerland her