Siciliansk salat med fennikel, appelsin og oliven
Den friske, skønne fennikel og den søde, syrlige og saftige appelsin klæder hinanden fantastisk godt og er oprindeligt en traditionel siciliansk salatkombination.
Her får du vores helt simple opskrift på den smagfulde og smukke fennikel- og appelsinsalat, der er perfekt som en let frokost sammen med godt surdejsbrød eller som tilbehør, fx til fisk, laks, lam eller sprød kylling.
Opskriften er virkelig nem, og hemmeligheden er at bruge en rigtig god olivenolie og en lækker eddike som det sidste touch.
Tilberedning: 10 min
DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERS.
2 appelsiner, fileteret - se det bedste trick til appelsinfiletering her
1 hel fennikel, skyllet og snittet i fine skiver, fx med mandolinjern
1 håndfuld friske krydderurter efter smag, fx dild eller mynte, plukket og skyllet
1 håndfuld sorte oliven, udstenet, fx vores Taggiasca oliven
3 tsk god olivenolie, fx vores økologiske olivenolie med appelsin
2 tsk god vineddike, fx vores hvidvinseddike fra Modena
Flagesalt
Protip 👩🏻🍳
Du kan bruge fennikeltoppen fintsnittet til at toppe/pynte salaten. Opskriften kan varieres fra gang til gang ved at tilsætte fx revet økologisk appelsinskal i fine strimler, lidt rødløg snittet i tynde skiver, 1 håndfuld pinjekerner let ristet på panden eller i ovnen, eller en lille håndfuld spiselige blomster i sæson, f.eks. forglemmigej eller tallerkensmækkere.
SÅDAN GØR DU
Klargør ingredienserne.
Rør appelsinolien og hvidvinseddiken sammen i en skål.
Vend fennikel og appelsinfileterne i dressingen i en skål, så de bliver godt marineret.
Pynt med oliven og krydderurter. Top med lidt knust flagesalt.
Stil på køl til servering eller servér straks.
Bon appetite!