Salat med grønkål, ristede hasselnødder og parmesan vinaigrette

Vi elsker grønkål, der er både smagfuld og sund med masser af gode kostfibre og vitaminer – og så er det så nemt at tilberede grønkål med lidt god olivenolie og vineddike.

Med grønkål i køleren laver vi en gang imellem lækre, sprøde grønkålchips i ovnen, men oftest står den på en skøn simpel salat. Her får du en af vores favoritter med ristede hasselnødder og en smagfuld vinaigrette med friskrevet parmesan. Opskriften er super simpel og fungerer perfekt som let frokost eller som tilbehør til fx en lækker pasta eller fisk.

Protip 👨🏻‍🍳 Du kan sagtes lave vinaigretten i forvejen – den kan holde sig en uges tid på køl. Vent med at tilsætte parmesanen, så den er friskrevet på dagen.

Tilberedning: 10 min

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERS.

1 bundt grønkål, skyllet, pillet af stilken og snittet
1 håndfuld hasselnødder eller valnødder
1 håndfuld friske krydderurter efter smag, fx persille eller mynte, skyllet og snittet groft
60 g parmesan, revet i små flager
4 spsk god olivenolie, fx vores skønne Affiorato olivenolie fra Sicilien
2 tsk god vineddike, fx vores hvidvinseddike fra Modena
1 spsk sennep med honning
Flagesalt og friskkværnet peber

Salat med grønkål, parmesan vinaigrette og ristede hasselnødder 

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom hasselnødderne i en lille ildfast skål eller et ildfast fad i ovnen ca 10 min.

Kom grønkålen i en skål med let saltet vand og kram forsigtigt kålene, så strukturen blødes en anelse op. Si vandet fra – gerne i en slynge.

Kom olivenolie, eddike og honningsennep i en skål under let omrøring (helst med en træske) til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Tilsæt revet parmesan under fortsat omrøring.

Vend forsigtigt grønkål og krydderurter i vinaigretten. Stil salaten på køl indtil den skal serveres.

Tag hasselnødderne ud af ovnen, når de er let gyldnebrune. Hak nødderne groft og top salaten med nødder, knust flagesalt og friskkværnet peber. Serveres straks.

Bon appetite!

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder