VERDENS BEDSTE KOLDSKÅL | O&CO opskrift

Marie Havnø Frank er en af vores yndlings dessertkokke. Hendes instagram feed vil helt sikkert få dine tænder til at løbe i vand og få trangen til smukke desserter til at stige eksponentielt med hvert billede.

Hver gang Marie kommer forbi OLIVIERS & CO på Gammel Kongevej for at tanke olivenolie, finder vi sammen på nye ideer. Det sidste nye kæmpe hit er koldskål med olivenolie og de spanske småkager tortas.

Vi testede koldskålsopskriften en sommerlørdag i butikken, hvor heldige kunder fik lov til at smage. De kunne vælge mellem en topping à la olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte, rosa peber eller en af vores rene florale olivenolier. Og jeg tror, at I kender det bestemte blik, som madglade mennesker får, når en skefuld af noget himmelsk lander på smagsløgene. Holy moly!  

Her får I opskriften på verdens bedste koldskål: 

MARIE HAVNØ FRANK x OLIVIERS & CO KOLDSKÅL

Til 4-6 personer (lidt over en liters lækkerhed)

0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af 1/2 økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang
Salt - smag til

TOPPING

1 pakke tortas

Olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte, rosa peber eller en mild floral ren olivenolie, som fx Volubilis fra Marokko.

Koldskål med olivenolie og tortas, O&CO opskrift 

FREMGANGSMÅDE

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl. Nemt, ikke?

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Ved servering dryppes lidt olivenolie over hver tallerken og knuste tortas bruges i stedet for kammerjunker. Du kan også servere koldskålen med solmodne jordbær i skiver eller andre sommerbær. Mmmm. 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder