Sommervin i OLIVIERS & CO, kurateret af Anna fra Viti

Den dygtige og karismatiske sommelier Anna Davidsen har kurateret vores sommervin i OLIVIERS & CO på Gammel Kongevej. Anna er medstifter af Viti, som laver private skræddersyede vinsmagninger, Vinene bliver importeret af en af vores favoritter på den danske vinscene, nemlig Melin Vin.

Vi har sammen med Anna valgt en cava, en hvid, en rød og en sød fra dygtige håndværkere og producenter. Vinene passer til sommerens dejlige stunder, og de kan nydes til tapas, dejlige retter og lige præcis som de er. Så snup en flaske med næste gang, du skal forbi OLIVIERS & CO for at tanke delikatesser og olivenolie.

CAVA AZIMUT

Frisk, sprød og tør, med en frugt, der gør den passende til at nyde med eller uden mad, f.eks. lette tapas eller simpel solskin.

Vinen er lavet på de tre klassiske cava-druer; X-arello, Macabeu og Paralleda og er født i den originale region for cava, Penedes. Cellers de Can Suriol var nogen af de første, der lavede økologiske vine i Spanien, og det er tre fyre fra den nyere generation, som har fået lov at lave dette moderne sideprojekt for dem. Navnet Azimut, der kommer af ordene sol (energi) og hav (ro), matcher perfekt til den både livlige og elegante cava, som vi har på hylderne.

159,- per flaske

Cava Azimut økologisk

Find dine OLIVIERS & CO tapas her

WILDER SATZ

Thomas and Daniel Brand udgør duoen “the Brandbros”, som har overtaget familiedomænet i Pfalz. Domænet blev etableret i 1891 og er derfor i klub med de helt klassiske vinhuse. De to brødre respekterer tradition og historie ved stadig at producere de traditionelle vine, men laver på siden deres egne projekter, hvor de eksperimenterer med druer, vinifikationsmetoder og nye teknikker. Wilder Satz er et sjovt og vellykket eksempel!

Vinen er lavet af mange forskellige druer, blandt andet Pinot Blanc, Chardonnay, Scheurebe, Riesling og Kerner. Vinen er ufiltreret og meget smuk i glasset. Den har en behagelig syre, ledsaget af ferskner, pærer og grønne æbler. Perfekt til sprøde salater og lette retter.

199,- per flaske

Wilder Satz Phalz hvidvin naturvin

Se O&CO opskrifter på 3 skønne sunde salater her

MONOCROMO #2

Den tidligere Italienske fodboldlandsholdsspiller Mario Macciocca har lagt bolden på hylden og fulgt hans drøm om at blive vinmager. Det var vist lige sådan det skulle være, for han lykkes rigtig godt med det. I et lille område ved navn Lazio, lidt syd for Rom, hersker Mario over 4 hektar som han har valgt at arbejde biodynamisk med. Han laver kun én slags rødvin og den bliver lavet på den lokale drue Cesanese. Vinen er lavet på vulkansk jord og det mærkes, både i udtryk og smag. Tanninerne er til stede, men er elegante og baner fint vejen for de røgede og bløde røde bær og krydderier. Kan serveres til det meste mad med succes, f.eks. pasta eller pebret, helstegt kylling.

199,- per flaske

Monochromo vin oliviers og co

Se O&CO opskrift på Lækker pastasalat med tomater her

UVAS PASSAS

En sød grenache, lavet af Ivo Ferreira - en mand som har fundet naturvin ved at gå i lære hos de helt store legender i Bordeaux og Jura. Han har selv valgt at slå sig ned i Languedoc, hvor han laver forskellig slags vin, blandt andet denne søde grenache, som kan gå dejligt til både ost og chokolade med nødder. I næsen er der en dyb aroma af karameliserede hasselnødder og syltede blommer, og når man tager en tår, bredes der en balanceret varme, ledsaget af de samme syltede
blommer og en varieté af mørke bær.

399,- per flaske 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder