SALAT MED AVOCADO OG MARINERET LAKS

Sommer og smukke farver på tallerknen. Den her lækre salat er fyldt med fantastiske superfood fedtstoffer fra avocado, laks og olivenolie. 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER:

300g frisk bæredygtigt fanget laksefilet (samme kvalitet som du ville bruge til sushi)
2 modne avocadoer
Saft fra 1 citron 
1 spsk rørsukker
1 rødløg (halveret og i tynde skiver)
1 gulerod
300g friske salatblade (fx. mesclun, spinatblade etc.)
Rosa peber
Havsalt/Fleur de Sel
Olivenolie med rosenpeber 
Hvidvinseddike fra Modena

START DAGEN FØR

Skær laksefiletten i slanke skiver og læg dem i et fad. Fordel rødløget over laksen. Tilsæt citronsaft, 1 spsk hvidvindseddike fra Modena, sukker, 4 spsk olivenolie med rosa peber og lidt salt. Dæk fadet og lad det marinere i køleskabet mindst 12 timer. Du kan også vælge at lynmarinere laksen, hvis det passer dårligt ind i planerne, at starte dagen før, men det smager bedst med længere marineringstid.

PÅ DAGEN

Hæld marinaden fra laksen. Del avocadoerne i halve og fjern skrællen. Skær dem i smukke skiver i ca. samme tykkelse som laksen, lige som på billedet. 

Skær guleroden i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær rødløget i tynde ringe. 

Læg en bund af salatblade på hver tallerken og anret avocado og laks herpå. Fordel gulerodsskiverne og rødløget på tallerknerne. Hæld lidt olivenolie med rosa peber og hvidvinseddike over salaten, drys lidt rosa peber og havsalt på. 

Salat med laks og avocado

Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød og et glas kølig limonade, Riesling, Sauvignon Blanc eller bobler til. Voilà og bon appétit!

Skriv en kommentar