SALADE NICOISE MED LYNSTEGT TUN

Smagen af den sydfranske riviera, solskin på næsetippen og ferie. Den klassiske og legendariske salat fra Nice byder på himmelske mundfulde, er virkelig sund og super nem at lave. Voilà og bon appétit! 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER:

300g bæredygtigt fanget tun
1 glas Marinade Provencale
Ekstra jomfru olivenolie
1 hjertesalat
300g mesclun salat
2 modne tomater (i tern)
50g sorte eller grønne oliven (fx Taggiasca)
2 øko æg (smilende eller hårdkogte)
4 skalotteløg fint hakket
100g agurk i tynde skiver
1/2 bundt radiser
300g grønne bønner
Frisk basilikum
Sennep med lavendelhonning
3 ansjosfiletter (vi elsker dem fra Grøndal)
Hvidvinseddike med rød peberfrugt 

Læg tunfiletten på en dyb tallerken og vend den i Marinade Provencale og olivenolie. Dæk til med film og lad det trække i ca. 2 timer i køleskabet. 

Skær ansjoserne fint. Bland sennep, 1 spsk hvidvinseddike og 4 spsk god ekstra jomfru olivenolie og lad den lækre vinaigrette trække i køleskabet.

Kog tomaterne i vand i ca. 20-25 sekunder, køl dem i iskoldt vand og pil skindet af. Skær dem i kvarte. Hak skalotteløgene og basilikum og bland med tomatterne, 2 spsk olivenolie, salt og peber, og lad det trække. 

Kog æggene smilene eller hårdkogte (6-8 minutter), afkøl, pil og skær dem i halve eller kvarte. Blanchér bønnerne i to minutter.

Skær radiser og agurk i tynde skiver. Pluk hjertesalat i grove stykker og bland med mesclun salat. 

Lynsteg den marinerede tunfilet 3-4 minutter på hver side på en pande eller på grillen. Skær den i 8 flotte skiver.  

Anret grøntsagerne på fire tallerkner og fordel tun og æg ovenpå. Fordel oliven og afslut med vinaigretten. Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød og et glas kold rosé.

Skriv en kommentar