Sydfransk Pan Bagnat | O&CO Opskrift

Vi er vilde med Pan Bagnat, den sydfranske klassiske sandwich fra Nice, der egentlig er som en Salad Nicoise bare i en sandwich.

Pan Bagnat er perfekt til at tage med på picnic eller at spise til frokost i en solfyldt krog.

Her får du vores grundopskrift 😋  Du kan evt. tilføje ansjoser, gode oliven og soltørrede tomater efter smag og behag.

TID: ca. 15 min.

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.

Spread med sorte oliven, fx vores ØKO sort oliven spread
2 franske baguettes, skåret til 6 stk. sandwich
6 modne tomater, halvdelen hakket fint, den anden halvdel i skiver
6 hårdkogte æg, skåret i skiver
2 dåser bæredygtigt fanget tun i olie, drænet, fx fra Grøndals
6 radiser, skåret i tynde skiver
2-3 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, pillet
Et par basilikumblade, groft hakkede
En god vineddike, fx hvidvinseddike med citrontimian
En god olivenolie, fx vores Mas de Panisse fra Provence
Friskkværnet peber
Flagesalt

Recipe-pan-bagnat-fransk-sandwich-oliviersogco.dk

SÅDAN GØR DU

Vend de finthakkede tomater og den drænede og smuldrede tun med de tynde skiver radiser i en skål.

Gnid indersiden af baguetten med de skrællede hvidløgsfed, sørg for at gnide det godt ned i krummen, og smør derefter den nedre del af baguetten med sort oliven spread. Fordel tomat/tun/radise-blandingen i sandwichene.

Læg tomater, æg, skalotteløg og basilikumblade i sandwichene og afslut med olivenolie, en smule hvidvinseddike, flagesalt og friskkværnet peber efter behag.

Bon appétit og god sommer.

Se også vores opskrift på Salad Nicoise her

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og gode tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

 

O&CO nyheder