O&CO X WILDFOODING SVAMPETUR

Septemberhimlen var så blå med skønne hvide skyer. Det var lørdag, og 25 svampeglade O&CO gæster mødtes med en af kongerigets dygtigste sankere i Gribskov. Nemlig Thomas Laursen aka Wildfooding.
Thomas Lauersen svampetur med OLIVIERS &
Vi blev sendt ud for at sanke og mødtes med hver vores fund ved en mosklædt træstub. Her guidede Thomas os gennem alle de svampe, som vi havde samlet - hvilket i den grad var nødvendigt, da der er en del svampe, man skal holde snitterne fra!
Jagten er sat ind.
Lidt af fangsten!
Efter et par timer i skoven, gjorde vi sammen frokosten klar i solskin i vores "udekøkken". Chefkokken Thomas orkestrerede madlavningen i det fri. 
 
 Sprøde wontons med trompetsvampe in the making. De smagte så godt!
Søde sankere på arbejde. Der bliver preppet til pasta med svampe, sprøde salater og dessert.
Kokkesnacks til de arbejdende sankere.

SNACKMENU

Crostini
med gedeost rørt op i citronolie og toppet med lagret premium balsamico og honning fra Frederiksberg Have 

Frugtskind med gedeost og citronolie

Crostini med sort og grøn tapenade.

Kalamata & Agrinou oliven
Toscanske Il Fornacino og provencalske Le Mas Neuf var dagens medbragte Grand Cru olivenolier. Il Fornacino er skøn og græsagtig. Le Mas Neuf er i det frugtagtige florale hjørne med skønne noter af æbler. 
Og voila! De lækreste pasta penne med tørrede, fermenterede, syltede og nyplukkede svampe i økologisk fløde med parmesan på toppen er klar.  Smagt til med vores æblecondiment og hvidvinscondimentRen nydelse!
Match made in heaven med svampe og pasta. Selvfølgelig skulle der sort trøffelolie på bordet! 
Sankefrokost i det fri i utrolig skønt selskab. 
Dygtige cidermager og vinimportør Christopher Melin havde medbragt hans fabelagtige Æblerov cider Frankofil - som vi jo selvfølgelig smed i glassene. Et hit til de cremede svampe og pasta!
Langbord O&CO style i skoven. Vi havde selvfølgelig medbragt rigtige glas, tallerkner og fade, da vi i den grad går ind for genbrug og for at passe på ressourcerne. 
Der var også dessert - øko creme fraiche 38 % med Thomas' sankede multebær, brombær og tørrede hyldeblomster. Serveret på keramikfade fra Atelier Bernex.
Tusind tak til alle, der tog med os i septemberskoven. På grund af den store og skønne efterspørgsel laver vi også en forårs-sanketur. Destinationen bliver Kongelundens fantastiske landskaber, og den bliver snart annonceret.
KH Thomas, Mikkel & Nina

2 kommentarer

Hvor ser det fantastisk ud, næste gang vil jeg meget gerne med.

Misundelig Jette Børresen🙏

Jette Børresen sep., 2019

Dejligt initiativ fra Nina og Mikkel at arrangere en svampetur med Thomas Laursen som kyndig svampeekspert. Vejret var fint, alt var tilrettelagt og skoven gav os en god høst. Vi sankede og Thomas sorterede og vejledte – den er mad – den er ikke. Borde og bænke blev stillet op og 2 sorte jerngryder kom i kog. Vi hjalp med tilberedningen. Nina og Mikkel havde små lækkerier til os, mens vi fik måltidet gjort klar. Gode olier, balsamico og parmesan blev tilsat. Alt i alt en dejlig dag i skoven. Godt selskab og dejlig mad. Tak for en fin tur og tak til Felicia for lift til stationen. Mange hilsener Inge

Inge Krogsgaard sep., 2019

Skriv en kommentar

For at undgå spam reviewes alle kommentarer inden de offentliggøres.