Nytårsmenu! Bobler og snacks til nytårstalen og 5 lækre retter som inspiration

Det er altid noget særligt, når Dronning Margrethe toner frem i stuerne og ser tilbage på året der gik. I de fleste hjem er det en skøn, fast tradition at sidde klar kl 18 og følge med. Vi plejer under nytårstalen at forkæle vores gæster med en nem og lækker antipasti, der som regel inkluderer kølige bobler, små sprøde focaccia med lækre spreads og grønne, friske oliven.

I år har vi gjort det nemt som en leg at være vært for tale-snacks og bobler. Vi har ganske enkelt samlet alt du skal bruge til nytårstalen i vores gourmet nytårs kit som du finder lige her 🍾 Du skal nærmest ikke gøre andet end at lægge boblerne på køl.

Efter nytårstalen står den selvfølgelig på dejlig mad. Og vi har naturligvis samlet 5 af vores yndlingsopskrifter til den festlige aften, som vi deler med jer her.

Bon appétit og bonne année 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

1. GEDEOSTRULLER, CITRONOLIE OG LAKS/PARMASKINKE | O&CO OPSKRIFT, FORRET

O&COs klassiske opskrift på frisk, cremet gedeost med citronolie i fine små ruller med laks eller parmaskinke, sprød rucola og lagret balsamico er den perfekte snack eller forret.

Retten er super nem at lave og kan serveres med det samme eller sættes på køl til servering inden for 1 times tid. Vi anbefaler et glas kølig, frisk og halvtør hvidvin til, fx Sancerre, eller skønne bobler!

Se vores opskrift på de lækre ruller med gedeost her.

Ruller med gedeost og laks eller parmaskinke | O&CO opskrift

2. KAMMUSLINGER PÅ PASTINAKPURÉ MED TRØFFEL OG BALSAMICO | O&CO OPSKRIFT, MELLEM/HOVEDRET

Kammuslinger er en skøn delikatesse, her serveret i en luksusversion på fløjlsblød pastinakpuré med hvid trøffelolie og balsamico. 

Pastinakpuréen kan forberedes på forhånd og holdes varm, mens tilberedningen af kammuslingerne kun tager få minutter.

Se den skønne opskrift på kammuslinger på pastinakpuré her.

3. LINGUINE MED BLÅMUSLINGER, SYLTET CITRON & FENNIKEL | O&CO OPSKRIFT, HOVEDRET

Cremet linguine pasta og blåmuslinger er en fantastisk kombination – her i selskab med syltet citron og fennikel. En helt fantastisk sydlandsk smagsoplevelse, der går fortrinligt med en god, tør og frisk hvidvin i glasset.

De syltede citroner er virkelig nemme at lave, men skal forberedes minimum 24 timer før - alternativt kan du bruge saft, revet skal og kød fra en hel citron, som moses godt rundt i en lille skål med lidt salt.

Blåmuslingerne renses og lægges i koldt saltet vand 1 time før tilberedning.

Se opskriften på linguine med blåmuslinger her

Linguine pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel | O&CO opskrift

4. GRILLET HAVTASKE MED SPRØD GRØN SALAT | O&CO OPSKRIFT, MELLEM/HOVEDRET

En elegant og let hovedret med hvid fisk – fx havtaske, pigvar, eller hvid sej – perfekt til nytårsmenuen. Fisken marineres på forhånd og sættes på køl. 

Servér fx med et godt glas Chablis.

Se opskriften på grillet havtaske her

Grillet havtaske på sprød grøn salat

5. CREMET VANILJEIS MED FRISKE ÆBLER, MANDARINOLIE & FERSKENMARMELADE | O&CO OPSKRIFT, DESSERT

Servér en hjemmelavet vaniljeis med friske æbler, økologisk ferskenmarmelade og olivenolie med mandarin – en fantastisk nem og delikat dessert!

Se opskriften på cremet vaniljeis her

Bon appétit!

Skriv en kommentar

For at undgå spam reviewes alle kommentarer inden de offentliggøres.