Nem caprese salat med tomat og mozzarella | O&CO Opskrift

Tomater. Vi elsker de søde, syrlige røde tomater, der sammen med cremet bøffelmozzarella og frisk basilikum udgør en af de mest enkle og smagfulde salater: Caprese. 

Den traditionelle 'Caprese' salat har sit navn efter den lille ø, Capri, der ligger som en lille perle i Napoli-bugten på Italiens sydvestlige kyst. Vi foretrækker den klassiske, rustikke og helt simple Caprese-udgave med solmodne tomater, bøffelmozzarella og frisk basilikum toppet med en god, græsagtig olivenolie, salt og peber. Prikken over i'et er et par dråber lagret balsamico, der giver en fløjlsblød og syrlig sødme til salaten.

Spis caprese-salaten til lige som den er eller brug den som friskt tilbehør. 

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

500g modne blomme- eller cherrytomater, skyllede (brug gerne forskellige farver og sorter)
250g bøffelmozzarella, vandet hældt fra
1 bundt frisk basilikum, skyllet og slynget forsigtigt
Græsagtig olivenolie, vi anbefaler ØKO AZIENDA AGRICOLA BARBARA fra Sicilien
O&CO lagret ØKO balsamico 
Flagesalt
Friskkværnet peber

Barbara-økologisk-ekstra-jomfru-olivenolie-oliviersogco.dk

SÅDAN GØR DU

Skær tomaterne i mundrette stykker.

Riv mozzarellaen i rustikke stykker. 

Pil basilikumbladene fra den groveste del af stilken.

Anret tomater, mozzarella og basilikumblade forsigtigt på et fad eller tallerken. 

Top med græsagtig olivenolie, balsamico, flagesalt og lidt friskkværnet peber.

Servér med det samme. Gerne i selskab med et glas kølig hvidvin og godt brød til. Bon appetit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 

Er du vild med opskrifter med gode, græsagtige olivenolier? Prøv også vores opskrift Grillet asparges med parmesan og græsagtig olivenolie.

____________________________________________________


SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden

Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO
____________________________________________________

O&CO nyheder