Citrus og marengs | O&CO opskrift

Vores citrus og marengs dessert er en dejlig kombination af de syrlige citrusfrugter marineret i hindbærhonning og hindbæreddike og toppet med skøn marengs. En smuk afslutning på en dejlig middag.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

Hindbærhonning, fx vores julehonning
Hindbæreddike
2 røde grapefrugter, fileterede
5 appelsiner, 4 af dem fileterede, 1 presset til saft

Til marengs:
4 æggehvider
200 g flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt, fx fra Mette Ravn

Citrus dessert med marengs

SÅDAN GØR DU

Rør saften fra den ene appelsin med 1 spsk hindbærhonning og 1 spsk hindbæreddike til en marinade i en skål.

Læg grape- og appelsinfileterne på et fad, hæld citrus-/honningmarinaden over og sæt på køl.

Forvarm ovnen til 210°C.

Pisk æggehviderne til en luftig masse i en skål. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens der piskes. Stop først, når marengsen er helt fast og sej. Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk videre til marengsen er helt stiv og fast. Kom marengsen i en sprøjtepose.

Anret frugtfileterne med citrus-/honningmarinaden på 4 ovnfaste tallerkner (alternativt samlet i et ovnfast fad), top med et par dråber honning og sprøjt forsigtigt et marengskys på toppen af hver tallerken. Lad det brune let i ovnen i ca. 3-4 min.

Serveres straks.

Bon appetit!

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og gode tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO