Bruschetta med squash, mozzarella og hjemmelavet pesto | O&CO opskrift

Glæd smagsløgene – og øjnene – med en smuk, supergrøn appetizer, der hylder det grønne! Hemmeligheden er sprøde squash, godt brød og en super frisk og græsagtig ekstra jomfru olivenolie.

Det er meget nemmere at få dine daglige grøntsager, når du har skønne sunde olier i god kvalitet til at smagsgive med. Og når man kan få fingre i lækre squash i sæson, er denne opskrift en af vores favoritter.

Græsagtige olivenolier som fx vores L'Extraverte har et særligt højt indhold af polyfenoler og er derfor blandt de sundeste olivenolier. Og de passer ofte godt til bruschetta. Vil du vide mere om olivenolie og sundhed? Så dyk ned i vores FAQ om olivenolie her

TID: 20 minutter

bruschetta med squash mozzarella og pesto

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

8 skiver surdejsbrød
2 squash, skyllet og tørret
2 mellemstore mozzarella af bøffelmælk, skåret i skiver
150g babyspinat, skyllet og tørret
Salt og peber efter smag

TIL ESTRAGON PESTO
2 gode håndfulde krydderurter (fx persille, basilikum eller estragon)
40g Pecorino eller Parmesan ost
30 g pinjekerner
1/2 fed hvidløg
3-4 spsk græsagtig olivenolie fx L'Extraverte ekstra jomfru olivenolie 
Frisk citronsaft
Salt og peber efter smag 

SÅDAN GØR DU

Pluk krydderurtebladene af stilkene og hak dem fint i blenderen sammen med ost, hvidløg, pinjekerner og olivenolie. Olivenolien tilsættes gradvist, indtil pestoen er cremet, men flydende. Smag til med citronsaft, salt og peber efter smag.

Skær eller riv squash i lange tynde strimler på et rivejern eller et mandolinjern.

Læg squash-strimlerne i en skål og hæld pestoen over. Bland forsigtigt til pestoen er godt fordelt på alle squash-strimlerne.

Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.

Fordel squash-strimlerne på brødskiverne sammen med mozzarellaen.

Anret brødene på et fad sammen med spinatbladene og top med lidt olivenolie og salt og peber og krydderurteblade.

Servér og nyd!

Har du fået lyst til mere grønt? Se O&CO opskrifterne på 3 skønne sunde salater her 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder