Avokadohummus med ristede kikærter | O&CO opskrift

Hummus er en klar favorit-dip, og vi elsker den ekstra cremede udgave med avokado og sprød knas fra ristede kikærter.

Avokadohummus med ristede kikærter er helt fantastisk som snack til et godt glas vin, som tilbehør på et veldækket sommerbord, i en lækker sandwich, til tapas i godt selskab, you name it.

Her får du vores opskrift 😋

TID: ca. 45 min.

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.

4 spsk olivenolie, fx vores Mas de Panisse olivenolie eller øko sommer olivenolie
Tomatpulver, fx vores italienske tomatpulver
1 dåse kikærter (400g)
2 modne avokadoer, skrællede
1 fed hvidløg
Saften af 1 citron
Flagesalt
Friskkværnet peber

Tilbehør:
Sprøde italienske kiks, fx vores skønne Ciappe kiks
Crudités, fx gulerods- og agurkestave
Nybagt rosmarin foccacia, se vores opskrift her

 

Hummus med avokado og sommer olivenolie fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Indstil ovnen på 220 grader og sæt 20 ​​kikærter i et ildfast fad i ca 30 minutter, eller indtil de er helt sprødristede.

Blend i mellemtiden avokadoen, halvdelen af citronsaften, de resterende kikærter med vand fra dåsen, 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber.

Smag til og dryp med resten af citronsaften, så hummussen er dækket helt i overfladen. Citronsaften sikrer, at hummussen ikke bliver kedelig i overfladen mens den står på køl. Sæt hummussen på køl.

Lige inden servering: Rør citronsaft og hummus godt sammen, drys de sprøde kikærter over og top med 2 spsk god olivenolie og lidt tomatpulver. Husk at stille dit tomatpulver i køleskab efter åbning ;)

Servér med sprødt tilbehør til at dyppe med.

Bon appétit og god sommer.

Lyst til at servere hummussen med en skøn salat? Se vores opskrifter på 3 lækre salater her

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og gode tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder