5 tips til nem og lækker grillmad | O&CO guide

De dejlige sommeraftener skal nydes i fulde drag med skønne grill middage al fresco! Og lækker velsmagende grillmad behøver ikke være svært eller tidskrævende - små simple tricks gør hele forskellen.

Her får du vores 5 nemme tricks til ekstra lækker grillmad.

HUSK GOD OLIVENOLIE TIL GRILLEN

Kan man overhovedet grille og stege i olivenolie? En myte, vi ofte møder, er, at man ikke må stege i olivenolie. Den nyeste forskning viser tværtimod, at god ekstra jomfru olivenolie er den bedste og mest stabile olie til opvarmning. Også ved høje temperaturer. 

Så du kan roligt grille med olivenolie af god kvalitet. For kvaliteten bestemmer stabiliteten af olien. Vi anbefaler selvfølgelig, at du ikke bruger den allerfineste Grand Cru olivenolie til at stege og grille med – det svarer lidt til at lave rødvinssauce med den fineste Bourgogne. Man kan godt, men det bliver lidt pebret i længden.

Vi anbefaler, at du fx bruger vores lækre La Classique basis olivenolier, når du skal stege, grille og lave marinader. Grand Cru olivenolierne kan du i stedet bruge til finishing på dine retter, efter de er tilberedt. Det giver en fantastisk smag og elegant udtryk. 

Se de olivenolier vi anbefaler til grill, stegning og bagning her

La Classique olivenolie

HUSK DEN GODE KRYDDERSALT

Kryddersalte af høj kvalitet med masser af gode krydderurter er som skabt til grillmad. Brug kryddersaltet direkte på kød, fisk og grøntsager eller som rub i en marinade med kryddersalt og god olivenolie, inden du griller, eller som afsluttende pift inden du serverer.

Det er vigtigt, at dit kryddersalt har et højt indhold af krydderurter af høj kvalitet. De billigere kryddersalte med et højt indhold af salt og lavt indhold af krydderurter kommer nemt til at salte maden for meget. 

Se vores udvalg af kryddersalte her

Kryddersalt til grøntsager

GØR DET EKSTRA NEMT MED EN GOD OLIVENOLIE MED SMAG

Med olivenolier med smag kan du nemt og hurtigt tilføre skønne smage af fx frisk citron, basilikum, skalotteløg eller chili til dine grillretter – uden at du behøver at have køkkenet fuld af et stort udvalg af friske urter og citrusfrugter. 

Det er alfa og omega, at olivenolien er af høj kvalitet, og smagen skal komme fra rigtige citroner, friske krydderurter og løg – ikke fra aromaer eller kunstige tilsætninger.

Alle vores lækre olivenolier med smag bliver presset efter de gamle syditalienske traditioner, hvor oliven og de friske råvarer bliver kværnet og presset sammen, så du får den naturlige duft og smag. 

Se vores udvalg af smagsolier her

Olivenolie med basilikum, timian, mynte

SÆT EN GOD BALSAMICO ELLER TRØFFELOLIE PÅ BORDET FOR EKSTRA GRILL LUKSUS

En god balsamicoeddike eller trøffelolie tilfører ren luksus og skøn kompleksitet til de grillede retter. Både balsamico og trøffelolie løfter smagen til gourmet-højderne, og så er de super nemme at bruge. Et par dråber på den grillede bøf, grillede tomater eller grillede kartofler lige inden servering giver overdådige smagsnoter af det ægte Italien. Prøv fx at et par dråber af vores lækre, lagrede balsamico på den grillede bøf. Eller rør en smule af vores lækre trøffelolie op i en god smør med lidt salt og læg en smørklat på tallerkenen til de grillede kartofler. Mulighederne er mange – og med balsamico og trøffelolie i høj kvalitet kan det næsten ikke gå galt.

Se vores udvalg af balsamicoeddiker her

Se vores udvalg af trøffelolier her

Bøf-med-balsamico-og-trøffelolie

EN GOD DRESSING/VINAIGRETTE LØFTER DE SKØNNE SOMMERSALATER OG GRØNTSAGER

Til lækker grillmad hører sommerens dejlige grøntsager, enten grillede eller i en skøn sommersalat. Og til lækre grøntsager hører en salatdressing eller vinaigrette, og det er meget nemmere at lave den selv, end mange tror. Faktisk behøver du ikke andet end en god ekstra jomfru olivenolie af høj kvalitet og en god vineddike for at trylle grønne salater og rå eller tilberedte grøntsager til en fantastisk oplevelse!

Vi har samlet opskrifterne på 3 af vores yndlingskombinationer (hvor fremgangsmåden er den samme - så let!) her

Olie eddike sæt

Vi håber, du og dine får masser af gode grill oplevelser og skønne sommeraftener med velsmagende sommermad!

Skal det være ekstra nemt, eller vil du gerne glæde en grill maestro med en lækker gourmet gave? Vi har sammensat vores mest populære produkter til dejlig grillmad i en lille serie af grillmaster sæt. Perfekt til at kickstarte grillsæsonen derhjemme eller som sommergave/værtsgave til en ægte grillmaster.

Se vores Grill master sæt her

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO
____________________________________________________